ALBA RIERA, PERIODISME PER A LES NOVES GENERACIONS

Ens ve a donar "La Turra" a la segona jornada de la 21ª Setmana de la Comunicació.

Alba-Riera-Foto
Alba Riera, ponent de la 21a Setmana de la Comunicació

L'encarregada d'iniciar la jornada del dia 16 d'abril serà l'Alba Riera, periodista cultural i d'actualitat amb una llarga trajectòria al panorama mediàtic català. Actualment, és una de les cares visibles de la nova plataforma de TV3, el 3Cat on la trobarem presentant el seu propi pòdcast La Turra, un programa de tertúlia i d'entrevistes en català que porta a debat temes d'actualitat, política i societat des d'una perspectiva d'humor i de reivindicació. A més, s'adapta als codis de llenguatge actuals i no se sotmet a cap limitació en la seva línia editorial com podia passar als mitjans tradicionals.

Ara com ara, a més de presentar en seu propi format, també la podem veure en el programa DENTRO, un pòdcast de Ràdio Primavera Sound que presenta junt amb l'actor Iñaki Mur, on han entrevistat a celebritats com la Chanel Terrero o el Juanjo Bona i el Martin Urrutia, participants de l'última edició del talent musical Operación Triunfo.

Riera, participa a El Suplement de Catalunya Ràdio, encara que no s'ha limitat només a treballar en ràdio, sinó que compta amb la participació en programes de televisió com Col·lapse o l'APM?, de TV3 i amb un llibre autobiogràfic anomenat "La veu de la ràdio" on plasma tota la seva experiència tant personal com professional.

Encara que no ho sembli, l'Alba Riera es va graduar al grau de psicologia, però ella mateixa admet, que des de molt petita ja es veia treballant en programes com a presentadora. Va perseguir el seu somni i en l'actualitat ha arribat a ser una de les cares més joves del panorama mediàtic català, amb una veu molt potent i un caràcter controvertit que aposta per ser un referent per a les noves generacions de periodistes i comunicadors.