LES INTERIORITATS DE CRIMS, A LA SETMANA DE LA COMUNICACIÓ

Irene Forment i Nil Montilla explicaran sota quins conceptes i premisses s'aconsegueix l'èxit del programa

Descarregar Pdf
Montilla, Nil
Fotografia de Nil Montilla, guionista

Crims és un programa radiofònic de Catalunya Ràdio que explora històries de crims reals a Catalunya. Cada episodi se centra en un cas concret, narrant els fets amb rigor i detall. El programa combina entrevistes a investigadors, familiars de les víctimes, experts en criminologia i periodistes que van cobrir el cas en el seu moment.

A més de la narració dels fets, el programa s'endinsa en els motius que van portar al crim, les conseqüències que va tenir per a les persones implicades i l'impacte social que va generar.

El programa no busca sensacionalisme en el crim, sinó apropar-se a la realitat d'aquests successos amb respecte i rigor. A més, la banda sonora original crea una atmosfera tensa i misteriosa que submergeix l'oient en la història.

El presentador del programa, Carles Porta, va ser present a la 17a Setmana de la Comunicació, i en aquesta edició, en concret, el dimecres a les 16:00 hores, es comptarà amb la presència d'Irene Forment i Nil Montilla, documentalista i guionista del programa respectivament.

La Irene Forment està graduada en Comunicació Audiovisual a la Universitat de Barcelona. Ha realitzat projectes en premsa, ràdio i televisió, i ha treballat, entre altres funcions, com a productora a l'Acadèmia del Cinema Català i de Tècnica de Comunicació a la Fundació IRES.

Per altra banda, el Nil Montilla és periodista graduat a la Universitat Pompeu Fabra i està especialitzat en anàlisi política. És escriptor de guions i ha estat redactor en la secció de política de Catalunya Ràdio.

Aquesta exposició tindrà un format diferent de la resta de ponències, ja que no estarà pautada a partir de les preguntes dels presentadors, sinó que seran els dos professionals qui, a partir dels seus coneixements i mètodes de treball, i sota el nom de Les tres R de l'èxit de Crims, exposaran el model que segueixen a l'hora de fer recerca dels casos.