LES GOLFES, UN PÒDCAST SENSE FILTRES

Descarregar Pdf
Júlia Bacardit i Anna Pazos les creadores del pòdcast Les golfes

D'aquí a pocs dies es donarà l'inici a la 21a Setmana de la Comunicació, i tot seguit us presentarem la segona ponència que és dura a terme després de la taula rodona inaugural. El dilluns 15 d’abril les creadores del pòdcast Les golfes formaran part de la primera jornada d’aquesta nova edició de la Setmana de la Comunicació amb la seva ponència titulada Les golfes, l’únic pòdcast produït per dones que no passa el test de Bechdel. 

Les Golfes, és un pòdcast creat per Anna Pazos i Júlia Bacardit  escriptores i periodistes catalanes. No obstant això, Anna Pazos a més de ser escriptora i periodista és també documentalista on ha estat treballant des del 2019 a la BBC produint documentals. També ha publicat un parell de llibres publicats l'any 2023 anomenats Poder i desig, i l’altre, Matar el nervi. Tanmateix, ha publicat diversos articles per mitjans de comunicació com Núvol, Vice, The Jerusalem Post, El Pais, La Vanguardia i Le Monde Diplomatique. D’altra banda, Júlia Bacardit a més de ser cofundadora del pòdcast de Les golfes també és cofundadora i coeditora de la revista literària Branca. Així mateix, ha publicat diferents peces, l’any 2020 va publicar un assaig periodístic sobre el mercat i la compravenda d'òvuls anomenat El preu de ser mare i l’any 2023 va donar a conèixer la seva segona obra titulada Un dietari sentimental. 

L’objectiu principal de les fundadores era crear un contingut informal reproduint una conversació entre amigues on qualsevol persona es pot sentir inclosa mentre comenten temes de literatura, filosofia i actualitat sense filtres. Aquest pòdcast va ser creat l’any 2020 on actualment compten amb un total de 98 episodis a Spotify i 4.000 seguidors a la plataforma X.