HOMENATGE AL CENTENARI DE LA RÀDIO, A LA 21a SETMANA DE LA COMUNICACIÓ

El conductor i cocreador del pòdcast La Sotana, Andreu Juanola, un dels ponents a les jornades

Descarregar Pdf

El centenari de la ràdio i l’evolució d’aquesta al llarg dels anys és l’eix principal de la 21ª Setmana de la Comunicació de la Universitat de Lleida (UdL), que es durà a terme del 15 al 18 d’abril a l’edifici del Rectorat. L’esdeveniment està organitzat per l’alumnat i professorat de tercer del grau de Periodisme i Comunicació Audiovisuals. Aquest any, entre d’altres, es comptarà amb la presència de Jordi Basté, director i presentador d’El Món a RAC1, i Andreu Juanola, locutor conegut per presentar el programa d’humor esportiu La Sotana.

El tret de sortida el donaran Esteve Crespo, director de RTVE Catalunya, Pere Vila, director de estrategia Tecnológica de RTVE, Guillem Suau i Mariona Visa, professors de la UdL i David Llorente, CEO de Narrativa, amb la seva conferència titulada Medios y universidades públicas, poniendo la tecnología al servicio de los ciudadanos. Tot seguit, a les 18:00h s’iniciarà la primera ponència, on es comptarà amb les dues periodistes Júlia Bacardit i Anna Pazos, creadores i locutores del pòdcast Les golfes, l’únic pòdcast produït per dones que no passa el test de Bechel, creat el maig del 2020.

Per continuar amb la setmana, el 16 d'abril l'Alba Riera serà una de les convidades que representarà l'arribada del pòdcast. Ella mateixa s'autodenomina periodista cultural, i en l'actualitat és una de les protagonistes de la nova plataforma digital de TV3, on presenta el seu últim pòdcast La Turra. Com a segona sessió del dia, s'organitzarà l’ESPECIAL ON AIR, una taula rodona amb Karen Alfonso i Laia Berenguer, exalumnes del grau i locutores del programa de ràdio local Aquí l'Oest. En acabar se celebrarà el Lliurament del Premi del concurs de pòdcasts, la novetat organitzada pel Grau de Periodisme i Comunicació Audiovisuals.

Durant la tercera jornada es duran a terme dues ponències. La primera, a les 16:00h, amb el nom de Les tres R de l’èxit de Crims, realitzada per Nil Montilla i Irene Forment, guionista i documentalista del programa. A les 18:00h prendrà el relleu el director i presentador d’El matí i la mare que el va parir, Carles Pérez, que amb la seva ponència, Carles Pérez i els mornings, aproparà als oients el món dels programes matinals.

L'últim dia s'iniciarà amb la ponència de Jordi Basté, director i presentador d’El món a RAC 1, periodista referent en els mitjans de comunicació en català, parlarà del paper de la ràdio actualment, sota el títol La ràdio, avui. L’encarregat de tancar l'edició d’enguany serà el conductor i cocreador del pòdcast La Sotana, Andreu Juanola, que, amb La Sotana, des de dins, explicarà les interioritats d’aquest conegut pòdcast esportiu.

La Setmana de la Comunicació està organitzada pel departament de Filologia i Comunicació de la UdL, amb el suport de la Facultat de Lletres, el Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària, el Vicerectorat Estudiants i Ocupabilitat, el Consell Social, BAF Guerrilla i LleidaJove. L'objectiu és aprofundir en una branca particular dels estudis del grau en Comunicació i Periodisme Audiovisuals. També apropar al sector professional a l'alumnat, que durant aquells dies pot conèixer de primera mà les experiències dels creadors convidats.

Universitat de Lleida