La situació actual de la ràdio, sota la visió de Jordi Basté

Un dels referents periodístics i radiofònics del nostre país parlarà del moment que viu la ràdio avui en dia.

Descarregar Pdf
Jordi Basté (1)_compressed
Jordi Basté serà a la Universitat de Lleida dijous a les 16:00h

El pròxim dijous a les 16:00 h tindrà lloc la penúltima ponència de la Setmana de la Comunicació. Aquesta serà protagonitzada per Jordi Basté, presentador català de ràdio. És una de les persones més conegudes a Catalunya en el seu àmbit. Des de l'any 2007 és el director i presentador del programa matinal El món a RAC 1, programa líder de la ràdio catalana. S'emet de dilluns a divendres de 6 a 10 del matí, i s'hi tracten temes d'actualitat política, social, cultural i esportiva.

En Jordi va iniciar-se en el món de la comunicació de ben petit, concretament amb deu anys, quan va començar a treballar en un programa infantil de Ràdio Horta llegint contes de Disney, i més endavant va començar a treballar a Ràdio Joventut.

Va treballar durant vint-i-dos anys a Catalunya Ràdio on va col·laborar en les retransmissions de futbol de Joaquim Maria Puyal i s'encarregava de les retransmissions de partits de bàsquet. Va presentar el programa La jornada a les tardes dels diumenges i l'any 1996 va estrenar el programa esportiu nocturn No ho diguis a ningú.

EL 2004 va abandonar Catalunya Ràdio va començar a treballar per RAC 1, on a més a més de ser cap d'esports, va presentar el programa esportiu nocturn Tu diràs, on es va situar com el programa d'esports més escoltat.
Un cop iniciat el seu projecte dins d'El món a RAC 1, va deixar el càrrec de cap d'esports. Amb aquest canvi, Jordi Basté va fer un gir a la seva carrera, fins llavors estretament lligada al seguiment de l'actualitat esportiva. Amb El Món a RAC1 s'ha situat com el programa de ràdio més escoltat de Catalunya ininterrompudament des de l'any 2011, amb més de 700.000 oients diaris i amb l'hora de 8 a 9 com la més escoltada de la història de la ràdio al país.
A televisió, Jordi Basté va treballar com a redactor del programa de TV3 Basquetmania i com a codirector i presentador de Gol a gol al Canal 33 (actual Esport 3) durant dos anys. Ha presentat el programa sobre tecnologia No pot ser! a TV3 els anys 2018 i 2020. L'any 2020 va presentar La Marató de TV3 sobre el coronavirus.

A nivell escrit, ha publicat articles a El 9, l'Avui, al Mundo Deportivo, L'Esportiu i actualment a La Vanguardia.