TEMPS DE NOTÍCIES; AMB EL METEORÒLEG TOMÀS MOLINA

El meteoròleg reflexionarà sobre el futur de la informació científica i els nous formats comunicatius.

Descarregar Pdf

L’encarregat de tancar la segona jornada de la 22a Setmana de la Comunicació de la UdL serà el meteoròleg i presentador Tomàs Molina, que oferirà una ponència titulada Temps de notícies en què es parlarà de l’evolució de la informació meteorològica i dels gèneres informatius. L’acte tindrà lloc el dimarts 29 d’abril a les 18:00 a la Sala d’Actes de la Facultat de Lletres.

Nascut a Badalona el 1963, Tomàs Molina es va llicenciar en Física per la Universitat de Barcelona i ha esdevingut una de les cares més emblemàtiques de la televisió pública catalana. Va començar la seva trajectòria als anys vuitanta i, des del 1987, és el responsable de la informació meteorològica a TV3, on ha consolidat una manera pròpia i pedagògica d’explicar el temps. A més, ha compaginat la seva feina als mitjans amb la docència universitària i amb la participació en conferències, fòrums i projectes de sensibilització ambiental a escala internacional.

En Tomàs és un apassionat de la divulgació científica i de la comunicació en tots els formats. A més de presentar la informació meteorològica als informatius de TV3, col·labora habitualment en espais de ràdio i televisió on reflexiona sobre el canvi climàtic i la sostenibilitat. Ha participat en projectes internacionals de sensibilització ambiental i actualment combina la seva tasca com a comunicador amb la docència a la Universitat de Barcelona, on forma futurs professionals en ciències de l’atmosfera i comunicació científica.

Amb el seu estil didàctic i proper, el meteoròleg ha contribuït a apropar la ciència a l’audiència, especialment en l’àmbit de la meteorologia i el canvi climàtic. Al llarg dels anys, ha participat en nombrosos projectes de divulgació científica i ha intervingut en espais educatius i institucionals, centrant-se en la necessitat de comunicar amb claredat i rigor. La seva presència continuada als mitjans i la seva capacitat de traduir conceptes tècnics a un llenguatge entenedor han fet que sigui una figura habitual en el paisatge comunicatiu català.