20a SETMANA DE LA COMUNICACIÓ

"Back to the future"

Descarregar Pdf

“Back to the future”, va ser el nom de la 20a edició de la Setmana de la Comunicació que va tenir lloc els dies 24,25 i 26 d’abril. L’esdeveniment es va centrar en l’evolució que ha tingut l’àmbit de la comunicació durant aquests 20 anys, incloent-hi la recentment arribada intel·ligència artificial. 

La primera jornada es va iniciar amb la ponència “De  la ràdio local al món digital” impartida pel periodista català Antoni Bassas, on els espectadors van gaudir de les experiències de tota la seva trajectòria. Seguidament, a les 18:00 h, es va dur a terme la segona ponència a càrrec de Núria Marín, una periodista especialitzada en premsa rosa on ens va parlar de com es va fer un nínxol en l’aplicació TikTok, la ponència la va titular com “RoyalSalseo i safareig a tiktok”.

El dia 25, es va començar la jornada amb la ponència “IA, substituirà la màquina als comunicadors i periodistes?” a càrrec d’Eva Domínguez, experta en formes de narrativa emergent i periodisme immersiu, i David Corral, actual treballador en l’àrea d’innovació de TVE. Per acabar la jornada, a les 18:00h, Jaume Balagueró, director de cinema, va parlar-nos sobre el gènere de terror al cinema espanyol. 

L’última jornada la va obrir Carla Galeote, una jove graduada en Dret a la Universitat de Lleida que ho està petant al seu TikTok, on parla d’actualitat i sobretot de feminisme, per aquest motiu la seva ponència es va titular “Parlant de feminisme a les xarxes”. Finalment, “i després de CiPAV què?” una taula rodona protagonitzada per l’Adri Romeo, Rut Camí, Charas Vega i Kionalia Project exalumnes de la carrera on van parlar de la seva experiència una vegada acabada la carrera.  

Finalment, en aquesta llista de reproducció al canal de Youtube de la Setmana de la Comunicació trobareu alguns resums de les conferències, a més del making of i el teaser d’aquella edició.

Premsa:

https://www.lleida.com/noticia_canal/la-setmana-de-la-comunicacio-de-la-udl-celebra-20-anys-retornant-al-futur

https://www.ua1.cat/articles/300977/arrenca-la-20a-setmana-de-la-comunicacio-de-la-udl-amb-l-objectiu-de-repassar-l-evolucio-del-sector-en-els-darrers-20-anys

https://www.territoris.cat/articulo/segria/futur-dels-mitjans-i-intel-ligencia-artificial-setmana-comunicacio/20230412210659089957.html